Airco Brakel: 3 functies in één: koelen, verwarmen, ventileren, dus goed voor elk seizoen

Airco installaties voor regio Brakel kunnen tegenwoordig de 3 in 1 ↘️ koelen ↗️ verwarmen én 🔁  lucht verversen. Ze werken stil, zuinig, mooi gelijkmatig en zorgen in elk seizoen voor een behaaglijk klimaat. Daarom is het exact bepalen van de correcte dimensionering belangrijk, mede in functie van de energiekosten. Hoe lager, hoe beter. Het gebruikscomfort nam de laatste jaren sterk toe. De nieuwe generatie airco’s worden aangestuurd via app waarbij tevens kan gedifferentieerd worden: de living op 20 en de slaapkamer op 15 bijvoorbeeld.

RR Cooling, Heating & Ventilation doet studie, plaatsing en onderhoud van airconditioning zowel voor standaardsituaties als voor grotere volumes of meerdere lokalen waar moet gedifferentieerd worden.

Eigentijds design in airco toestellen te Brakel als opbouw of inbouw waaronder plafond, wand, vloer, split en cassette modellen

Airco integreren in de woning, het kantoor, de praktijk of de winkel gebeurt tegenwoordig heel discreet, zowel wat opbouw als inbouw betreft.

Daar waar de mogelijk bestaat, wordt ook te Brakel meer en meer voor inbouw airco geopteerd. Er bestaan horizontale en verticale airco units voor aan de wand of de cassette-unit airco’s met forse capaciteit voor in plafonds. De opties bij nieuwbouw zijn natuurlijk ruimer dan in gevallen van verbouwingen.

Inbouw of vloermodellen gaan dus niet altijd en overal bij renovaties. De airco opbouwmodellen van tegenwoordig kennen een strak design en gaan compleet op in het interieur. En er bestaan manieren om opbouw deels of volledig te werken mits wat schrijnwerk op maat. Intelligent integreren heet dat.

Airco met enkel binnenunit of airco met binnen- en buitenunit, kortweg split-airco genoemd

Airco units voor binnen heten ofwel wandmodellen, plafondmodellen, vloermodellen. In die zin is onderscheid te maken tussen wandairco, plafondairco, vloerairco. Daarnaast bestaan er de kanaal- en cassettemodellen die zich naadloos laten inbouwen in Brakel.

Airco buitenunits trekken de warme lucht naar buiten, koelen die af via een warmtewisselaar, sturen de afgekoelde en gezuiverde lucht vervolgens terug naar binnen. Meerdere binnenunits kunnen aangesloten worden op één en dezelfde buitenunit. Dit zijn multi-split airco’s. De nieuwste airco’s met externe unit blijken binnenskamers zo goed als geruisloos.
Vaste airco zonder buitenunit of monoblock airco wordt van luchttoevoer en -afvoer voorzien via roosters die uitgeven op de buitenkant van de gevel. Doordat in deze gevallen de compressor in het binnentoestel zit, maakt dit type airconditioning iets meer lawaai. Hetzelfde geldt voor mobiele airco’s.

Airco met warmtepomp in Brakel

Airco met warmtepomp gecombineerd, staat gekend als het perfecte huwelijk. Airco zet warme lucht om in koude lucht; de warmtepomp doet het omgekeerde en warmt op. Hier worden de lucht/lucht warmtepomp of de lucht/water warmtepompen gewoonlijk ingezet. De voordelen van airco met warmtepomp in Brakel zijn: enorme besparing op energie, zwaarder vermogen en onmiddellijk genot. De airco moet geen 2 uren aanliggen om er iets van te voelen.
De zogenaamde VRF systemen zijn interessant voor grotere volumes en situaties waar meerdere lokalen op aangesloten zijn en verschillende temperaturen vragen. De VRF airco’s kunnen koelen, verwarmen, ventileren en voor sanitair warm water zorgen. Ook in deze markt is Mitsubishi de koploper.

Airco’s van Mitsubishi zijn krachtig, fluisterstil en onverwoestbaar in Brakel

Airco’s van Mitsubishi Electric hebben een stevige reputatie. Deze is verdiend op basis van een hele resem onmisbare kwaliteiten. De producten komen krachtig voor de dag en draaien bijzonder stil. Het design werd in de loop der jaren alsmaar verfijnder. De keuzemogelijkheid zit goed. Er zijn aircotoestellen beschikbaar voor alle situaties en behoeften. Tenslotte staat Mitsubishi aan te top wat technologie en laag verbruik betreft.

De klimatisatie oplossingen van RR cooling zijn: studie, ontwerp, realisatie, integratie te Brakel

De knowhow en ervaring van RR cooling maakt dat zowel kleine als grote projecten kunnen aangenomen worden. De eigen studiedienst zorgt voor een logisch concept dat haalbaar, betaalbaar en volledig is. Professionele uitvoering gebeurt door eigen techniekers die goed opgeleid en klantgericht voor de dag komen. Ze zijn thuis in alle toepassingen waaronder vloerverwarming, zonnepanelen, cv, ventilatie, industriële koeling. De dienst na verkoop krijgt een score van 10 op 10.